Részek

1940 – 1958: A William Hanna – Joseph Barbera korszak

Ez a 114 rész William Hanna és Joseph Barbera rendezésében készültek Hollywoodban (Kalifornia) a Metro-Goldwyn-Mayer cartoon studio termeiben. Az összes részt mozikban is bemutatták, ezek dátumai szerepelnek a részek leírásaiban. Az első rész producere Rudolf Ising, majd az ő szerepét vette át egészen 1955-ig Fred Quimby, akit végül William Hanna és Joseph Barbera váltott, így saját maguk producerei lettek 17 rész erejéig. 1957-ben aztán az MGM bezárta a cartoon studio részlegét, mert rájött, hogy a régi rajzfilmek ismétlései ugyanannyi pénzt hoznak, mint az újan készítettek.

1961 – 1962: A Gene Deitch korszak

1960-ban az MGM a saját rajzfilmstúdiójának bezárása után arra a döntésre jutott, hogy a Tom és Jerry sorozat mégis egy értékes termékük volt, ezért folytatni szeretnék a sorozatot (de egy jóval alacsonyabb költségvetés mellett), ezért megrendeltek 13 részt egy kelet európai stúdiótól. Igaz később Joe Vogel-t, aki ezt a döntést hozta és a stúdiót kiválasztotta kirúgták. Ezt a megrendelt tizenhárom részt Gene Deitch rendezte, a producer pedig William L. Snyder volt a Rembrant Films tulajdonosa. A stúdió helyileg Prágában található (az akkori Csehszlovákia területén). Az MGM ezeket a részeket is bemutatta a mozikban. A legtöbb rajongó egyetért abban, hogy ez a 13 rész a Tom és Jerry sorozat mélyrepülése.

1963 – 1967 – A Chuck Jones korszak

Chuck Jones a Warner Bros. Cartoons részlegénél dolgozott 30 évig, ahol a Loony Toons és a Bolondos Dallamok rendezője volt. Miután kirúgták az MGM szerződést ajánlott neki és felkérte, hogy ő folytassa a Tom és Jerry sorozatot. Ekkor számos Jones mellett dolgozó animátor is otthagyta a Warner Bros. Cartoons-t és átjött az MGM-hez, ahol közösen megalapították a Sib Tower 12 stúdiót (MGM Animation/Visual Arts részlegét nevezték át). Így a Tom és Jerry sorozat újra visszaköltözött Hollywoodba. Itt készült a következő 34 rész, ami Gene Deitch féle részekhez képest jóval magasabb szinvonalat képviselnek. Ezeket a részeket is bemutatta a mozikban az Metro-Goldwyn-Mayer.

2001 – A Karl Toerge korszak

2005 – A Joseph Barbera és Spike Brandt korszak